- Dep de kipfilet droog met een stukje keukenrol en snijd hem vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter groot.
- Doe de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en een hoeveelheid peper en zout naar wens bij de bloem en schep dit even goed om.
- Stamp het bakje met cornflakes tot er een soort gruis ontstaat.
- Wentel een stukje kipfilet door de bloem, vervolgens door het losgeklopt ei en daarna door de fijngestampte cornflakes.
- Herhaal deze stap vervolgens voor hetzelfde stukje kip. Iedere kipnugget wordt dus twee keer gewenteld.
- Herhaal dit bij alle stukjes kipfilet zodat ze allemaal zijn voorzien van een dubbele paneer laag.
- Verwarm de frituurpan met Diamant frituurolie tot maximaal 175°C
- Frituur de kipnuggets zo’n 5 minuten in de hete olie tot ze bruin beginnen te kleuren en lekker krokant zijn.
Categorie Borrelhapjes
Bereidingstijd 35 minuten
Aantal 2 personen
Ingredienten
- Diamant frituurolie
- 1 kipfilet à 200 gram
- 1 schaaltje met bloem (zo’n 150 gram)
- 1 theelepel uipoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 losgeklopt ei
- 1 schaaltje met cornflakes
- peper en zout