Categorie Borrelhapjes

Ingredienten

  • 250 gram Mozzarella bolletjes mini (uitgelekt)
  • 200 gram Panko
  • 1/2 bosje Basilicum (vers)
  • 200 ml Bruiswater
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Doe de mozzarella bolletjes een uur in vriezer. Maal ondertussen de panko fijn in de keukenmachine.
  • Pluk de blaadjes van de basilicum en meng met de panko in de keukenmachine.
  • Voeg als laatste het bruiswater beetje bij beetje toe tot het mengsel een yoghurtdikte heeft. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (3 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Prik een mozzarella balletje aan een lange satéprikker en dip volledig in het basilicum beslag. Frituur de balletjes in de hete olie tot het beslag krokant is.
  • Serveer de mozzarella op een bord samen met een klein schaaltje ketchup.

Tip: Serveer direct zodat de bolletjes lekker knapperig blijven!