- Schil de aardappels.
- Snijd ze vervolgens in grove partjes. Doe dit door ze eerst doormidden te snijden en dan met de platte kant omlaag op de snijplank te plaatsen. Snijd nu eerst recht doormidden en vervolgens twee keer onder een hoek van 45 graden om goede partjes te krijgen.
- Spoel de partjes af in koud water en droog ze daarna goed.
- Frituur de batata een eerste keer op 160°C, doe dit voor zo’n 3 minuten.
- Haal ze uit de frituur en laat ze even uitlekken.
- Verhoog de temperatuur van de friteuse nu naar 180°C en frituur de batata nu af totdat ze goudkleurig zijn.
Bereiding van de saus:
- Smelt de 50 gram boter in een pan en voeg de bloem eraan toe.
- Laat dit een minuut doorkoken en voeg dan het water toe.
- Roer dit goed, totdat de saus glad is.
- Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
- Verwijder de steranijs na het koken. De saus is nu klaar!
Zelf je eigen variant verse friet maken? Check onze tipsblog!
