Categorie Borrelhapjes
Bereidingstijd 20 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • Diamant om in te frituren
  • Goudse kaasblokjes
  • Bloem
  • Ei
  • Paneermeel
  • Zout
  • Peterselie

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen gaar en bereid met boter en melk een stevige puree.
  • Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte peterselie en wat zout door de puree.
  • Roer het eiwit met 1 eetlepel water los.
  • Kneed de aardappelpuree rondom de kaasblokjes en vorm dit tot balletjes.
  • Wentel deze eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
  • Verhit de Diamant frituurolie tot 175 graden en frituur de kaasballetjes in 4 minuten goudgeel.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een warme schaal.

Lekker met wat pittige mosterd.