Categorie Zoete gerechten

Ingredienten

  • 4 grote bollen Pistache ijs
  • 2 stuks Ei
  • 1 eetlepel Vanille aroma
  • 150 gram Panko
  • 75 gram Kletskoppen
  • 100 gram Karamelsaus
  • 250 gram Opgeklopte slagroom
  • 1 theelepel Zeezout
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Leg ter voorbereiding 4 grote bollen pistache ijs in de vriezer (ten minste 1 uur).
  • Hak de kletskoppen in een hakmolentje (niet te glad) en meng met de panko.
  • Splits het ei. Meng het eiwit met het vanille aroma door elkaar.
  • Wentel de bollen ijs door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het panko-kletskopkruimel.
  • Leg de bollen in de vriezer en laat tenminste een uur opstijven.
  • Wentel de ijsbollen weer door de bloem, het eiwit en het panko-kletskopkruimel. Laat nogmaals een uur opstijven in de vriezer.
  • Meng in de tussentijd het zeezout door de karamelsaus.
  • Frituur de ijsbollen in maximaal een minuut goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de gefrituurde ijsbollen met de gezouten karamelsaus en een toef slagroom.

Tip: Garneer met grof gehakte pistachenootjes.