- Leg ter voorbereiding 4 grote bollen pistache ijs in de vriezer (ten minste 1 uur).
- Hak de kletskoppen in een hakmolentje (niet te glad) en meng met de panko.
- Splits het ei. Meng het eiwit met het vanille aroma door elkaar.
- Wentel de bollen ijs door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het panko-kletskopkruimel.
- Leg de bollen in de vriezer en laat tenminste een uur opstijven.
- Wentel de ijsbollen weer door de bloem, het eiwit en het panko-kletskopkruimel. Laat nogmaals een uur opstijven in de vriezer.
- Meng in de tussentijd het zeezout door de karamelsaus.
- Frituur de ijsbollen in maximaal een minuut goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de gefrituurde ijsbollen met de gezouten karamelsaus en een toef slagroom.
Tip: Garneer met grof gehakte pistachenootjes.
Let op: zorg dat de ijsbollen goed gepaneerd zijn zodat het ijs niet kan lekken tijdens het frituren