Categorie Zoete gerechten

Ingredienten

  • 200 gram Amandelspijs
  • 80 gram Bloem
  • 3 stuks Eidooiers
  • 50 ml Koud bruisend water
  • 2 eetlepels Poedersuiker
  • 2 theelepels Speculaaskruiden
  • 4 eetlepels Amandelschaafsel
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de speculaaskruiden, de poedersuiker, de eidooiers en ijskoud bruisend water tot een beslag. Breng op smaak met wat zout.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Hak het amandelschaafsel grof, meng door het amandelspijs en draai er balletjes van.
  • Haal de amandelballetjes één voor één door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
  • Frituur de amandelballetjes in de hete olie in ongeveer 2 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Frituur niet teveel balletjes tegelijkertijd maar verdeel ze in batches.
  • Serveer de amandelballetjes met wat poedersuiker eroverheen.

Tip: Extra lekker met chocoladesaus en geroosterde amandelschaafsel!