Categorie Oliebollen & Appelbeignets
Bereidingstijd 75 minuten
Aantal 10 personen
Ingredienten
- 1 pak Diamant Natuurlijk
- 500 g bloem
- 150 ml oud bruin bier
- 350 ml warm water
- 10 g zout
- 25 g suiker
- 3 zakjes gist
- snuf kaneel
- 1 tl citroensap
- 125 g rozijnen en krenten
- 50 g appelstukjes
- Poedersuiker om te bestrooien
Bereidingswijze
- De allerbeste bollen bak je natuurlijk zelf!
- Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef.
- Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed.
- Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag.
- Voeg de krenten, rozijnen, appel, kaneel, suiker, zout en citroensap toe en roer alles door elkaar.
- Dek de kom af en laat 1 uur rijzen.
- Laat de olie op 175 °C laten komen en knijp met een ijsschep de bollen.
- Frituur de bollen 6-8 minuten (ongeveer 4 minuten per kant) en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.