Categorie Zoete gerechten

Ingredienten

  • 1 blik Taart-vlaaivulling kersen
  • 1 pakje Bladerdeeg
  • 4 eetlepels Roomkaas
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks
Benodigdheden
  • ronde uitsteekvorm
  • deegroller

Bereidingswijze

  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking. Verdeel over het aanrecht en laat even ontdooien.
  • Druk of snijd cirkels met een diameter van 6 cm uit het plak deeg. Bestrijk de helft van de cirkels met de roomkaas en laat hierbij de randen vrij. Schep 1 eetlepel kersen vlaaivulling bovenop de roomkaas. Dek af met een plak deeg, druk de randen stevig aan met behulp van een vork en snijd met een mes 3 kleine inkepingen aan de bovenkant. Herhaal deze stap met het overige deeg
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Frituur de kersenvlaaitjes in de hete olie in 6 minuten gaar en goudbruin, laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Verdeel de kersenvlaaitjes over de bordjes en besprenkel met wat poedersuiker.