Categorie Borrelhapjes

Ingredienten

  • Diamant Frituurolie Friet & Snacks
  • 4 stuks Frikandel
  • 3 stuks Sjalotjes
  • 4 eetlepels Mayonaise
  • 4 eetlepels Pindakaas
  • 1 eetlepel Rijstazijn
  • 1 eetlepel Sojasaus
  • 1 eetlepel Honing
  • 1 stuk Limoenblad
  • 1 eetlepel Sriracha
  • 2 eetlepels Jalapeños

Bereidingswijze

  • Maal in een keukenmachine de pindakaas met de rijstazijn, de sojasaus, het limoenblad, de honing en de sriracha tot een gladde pindasaus. Voeg water toe voor de gewenste dikte.
  • Pel en snijd de sjalotten in flinterdunne reepjes. Snijd de frikandellen aan de bovenkant in.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (6 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C
  • Frituur de frikandellen in de hete olie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Frituur vervolgens de sjalotten in ongeveer 1 minuut goudbruin en knapperig, haal ze met behulp van een schuimspaan uit de hete olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Vul de inkeping van de frikandel met de mayonaise en de pindasaus. Beleg vervolgens met de jalapeños en de gefrituurde uitjes.

Tip: Garneer met fijngehakte pinda’s.