Categorie Oliebollen & Appelbeignets

Ingredienten

  • 1 pak Diamant Natuurlijk
  • 500 gram Bloem
  • 7 gram Gedroogde gist
  • 500 ml Melk
  • 1 eetlepel Suiker
  • 1 stuk Ei
  • 125 gram Spekjes
  • 2 stuks Uien
  • 125 gram Geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Meng in een kom 100ml melk met de gist en de suiker. Laat 10 minuten staan.
  • Klop in een kom de bloem met een snuf zout, het gistmengsel, de rest van de melk, het ei tot een glad beslag.
  • Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag op een warme plek circa 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Pel en snipper de ui. Verhit een koekenpan en bak de spekjes in 10 minuten knapperig, bak de laatste 3 minuten de uien mee. Laat iets afkoelen en roer dan samen met de geraspte kaas door het beslag.
  • Schenk een laagje Diamant Natuurlijk (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Schep met behulp van 2 eetlepels of een ijslepel het beslag voorzichtig in de pan. Frituur de oliebollen in de hete olie aan beide zijde in ongeveer 6 minuten gaar en goudbruin, laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Frituur ongeveer 4 oliebollen tegelijkertijd zodat ze mooi rond blijven en luchtig worden.
  • Verdeel de oliebollen over een mooie schaal en serveer met chilisaus.

Tip: Garneer met bieslook