Categorie Hartige gerechten

Ingredienten

  • 3 stuks Aubergine
  • 1 bosje Munt
  • 450 gram Halloumi
  • 250 gram Bloem
  • 2 stuks Eidooiers
  • 350 ml Water (ijskoud en bijvoorkeur koolzuurhoudend)
  • 100 gram Panko
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergines in ronde plakken. Snijd vervolgens de halloumi in plakken van 1 cm dikte. Pluk de blaadjes munt.
  • Beleg een plak aubergine met twee blaadjes munt, een plak halloumi, vervolgens weer twee blaadjes munt en daarop een plak aubergine. Doe dit tot alle aubergine plakken op zijn.
  • Meng de bloem met het zout. Voeg het water en eidooiers toe en roer kort door elkaar tot een beslag.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Haal de de aubergine cordon bleus door het beslag en wentel daarna door de panko.
  • Frituur de cordon bleus 45 seconde aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Serveer ze op een schaal en garneer met wat extra blaadjes munt.

Tip: Lekker met een dip van tahin.