Categorie Verse Friet & aardappelrecepten

Ingredienten

  • 1 zak Diamant Natuurlijk Frituurolie
  • Echte patat aardappelen of koelverse friet
  • Zakje Parmezaanse kaas 75 g
  • Fijn gehakte peterselie

Bereidingswijze

  • Spoel de aardappels schoon. Snijd de aardappels in grote grove stukken in de lengte. Hierna kun je ervoor kiezen om dunne of dikke frietjes te snijden.
  • Spoel de frietjes nogmaals af en droog met een schone theedoek of op wat keukenpapier.
  • Vul de braadpan (of friteuse) met Diamant en voorfrituur de friet ongeveer 4 á 5 minuten op 140°C.
  • Leg de frietjes op keukenpapier en laat ze afkoelen (±30 min). Verwarm vervolgens de braadpan tot 175°C en bak de friet af in 3 á 4 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
  • Bestrooi ze daarna met wat zout, Parmezaanse kaas en peterselie.

Tip: Lekker met truffelmayonaise erbij.