Categorie Borrelhapjes
Bereidingstijd 30 minuten
Aantal 3 personen

Ingredienten

  • 2 el olijfolie
  • 350 gr risottorijst
  • 1½ ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika
  • 1 mme jeanette peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl tijm
  • 3 tl kerrie of masala
  • 750 ml kipbouillon
  • 400 gr bakkeljauwfilet
  • 1 el olijfolie
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 tl zwarte peper
  • 3 eieren
  • 100 gr bloem
  • 300 gr paneermeel
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Kook de bakkeljauw uit in ruim water. Zet apart.
  • Blend de paprika, madame jeanette, ui, knoflook, tomatenpuree, tijm en kerrie/masala tot een gladde saus.
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de saus op middelhoog vuur tot deze iets indikt en donkerder kleurt.
  • Voeg 750 ml kipbouillon toe en roer goed door.
  • Doe de risottorijst erbij en laat al roerend inkoken. Voeg indien nodig extra bouillon toe tot de rijst gaar en romig is (30–35 min.).
  • Wanneer de risottorijst gaar is, voeg je er zout en peper naar smaak aan toe. Roer nogmaals goed en laat de risotto daarna afkoelen, terwijl je de bakkeljauw klaarmaakt. 
  • Hiervoor verhit je de olie op matig vuur en fruit hierin de stukjes paprika, ui en wortel enkele minuten.  Voeg daarna de bakkeljauw toe en breek de vis in stukjes. Bak het geheel op matig vuur, totdat de groenten  gaar zijn. Voeg tenslotte peper naar smaak toe en laat de bakkeljauw afkoelen tot kamertemperatuur. 
  • Nu is het tijd om de supplì samen te gaan stellen. Neem hiervoor wat van de rijst in je hand en maak er een kuiltje in. Doe hier een eetlepel van de bakkeljauw in en maak het balletje weer dicht. Herhaal dit, totdat de rijst óf de bakkeljauw op is. Als het goed is, kun je er zo’n 10-12 balletjes van maken. 
  • Kluts de eieren in een kom en doe de paneermeel in een andere kom. Haal de rijstballetjes eerst door de bloem, daarna door het geklutste ei en vervolgens door de paneermeel.
  • Zet ze daarna op een bord en plaats ze in de koelkast voor zo’n 30 minuten.
  • Klaar om te bereiden? Frituur de Arancini 4-5 minuten op 175°C tot ze een perfecte goudbruine kleur hebben.TIP – vind je madame jeanette peper te heet? Gebruik dan een theelepel chilivlokken!

     

    Bekijk de bereidingsvideo >