Categorie Borrelhapjes

Ingredienten

  • 500 gram Voorgekookte risotto
  • 400 gram Paddenstoelen mix
  • 80 gram Geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels Truffel tapenade
  • 1 takje Tijm
  • 1 Ei
  • 150 gram Bloem
  • 150 gram Panko
  • 1 handje Rucola
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes en ris de tijm van het takje. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen 8 minuten. Voeg de tijm toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Roer de gebakken paddenstoelen samen met de Parmezaanse kaas en de truffel tapenade door de risottorijst.
  • Laat alles goed afkoelen en vorm vervolgens balletjes van het mengsel. (tip: zorg dat dit met vochtige handen gedaan wordt, voorkomt plakken)
  • Wentel de balletjes door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.
  • Verwarm de Diamant Frituurolie Friet & Snacks tot 180 °C en frituur de arancini’s in 5 minuten goudbruin en krokant.
  • Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  • Verdeel over een schaal en garneer met wat rucola.

Tip: Lekker met truffelmayonaise!