- Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes en ris de tijm van het takje. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen 8 minuten. Voeg de tijm toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Roer de gebakken paddenstoelen samen met de Parmezaanse kaas en de truffel tapenade door de risottorijst.
- Laat alles goed afkoelen en vorm vervolgens balletjes van het mengsel. (tip: zorg dat dit met vochtige handen gedaan wordt, voorkomt plakken)
- Wentel de balletjes door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.
- Verwarm de Diamant Frituurolie Friet & Snacks tot 180 °C en frituur de arancini’s in 5 minuten goudbruin en krokant.
- Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
- Verdeel over een schaal en garneer met wat rucola.
Tip: Lekker met truffelmayonaise!