- De beste appelbeignets bak je natuurlijk zelf!
- Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden.
- Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in dikke plakken. Strooi er suiker en kaneel over.
- Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de eieren en het bier tot een glad beslag.
- Haal de appelplakken één voor één door het beslag en frituur ze met drie of vier te gelijk in de hete olie in ca. 4 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een flinke laag keukenpapier uitlekken.

Categorie Oliebollen & Appelbeignets
Bereidingstijd 30 minuten
Aantal 10 personen
Ingredienten
- 3 stevige, zoetzure appels
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 250 ml bier
- Diamant olie
- poedersuiker