- Snijd bleekselderij in kleine blokjes en de appel in dunne reepjes. Rasp de Gruyère, snijd de bieslook fijn, verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snijd in kleine blokjes.
- Spoel de zuurkool met koud water en knijp goed uit. Meng met 2 eieren, de Gruyère en 75 gram paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Voeg wat extra paneermeel toe als het mengel te nat is.
- Meng de Hollandse garnalen met de crème fraîche, de tomatenblokjes en de bleekselderij en breng op smaak met peper en zout. Meng de mayonaise met de bieslook.
- Verhit de frituurpan (of een hoge pan met dikke bodem) met Frituurolie Friet & Snacks tot 175 °C. Klop 2 eieren los in een kom, doe de bloem in een aparte kom en de overige paneermeel in weer een andere kom. Vorm platte koekjes van het zuurkoolmengsel en leg in de bloem. Haal vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Frituur de koekjes tot ze goudbruin zijn.
- Leg een beetje rucola op een bord en daarop een zuurkoolkoekje. Verdeel wat van de garnalensalade over de koekjes en maak het gerecht af met dunne reepjes appel. Serveer met de bieslookmayonaise.
Voedingwaarde* 951 kcal (3991 kj) | |
---|---|
Eiwitten | 39 g |
Koolhydraten | 120 g |
– waarvan suikers | 12 g |
Vet | 34 g |
– waarvan verzadigd | 8 g |
Vezels | 6 g |