Categorie Hartige gerechten
Bereidingstijd 35 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • Diamant frituurolie
  • 250 gram tempeh
  • 4 pita broodjes
  • 4 eetlepels kerrie hummus
  • 1 winterpeen
  • 1/4 spitskool
  • 10 gram koriander
  • 10 gram peterselie
  • 1 citroen
  • 2 theelepels Ras el Hanout kruidenmix
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Vetvrij papier

Bereidingswijze

  • Snijd de tempeh in smalle reepjes. Hak de koriander en de peterselie en snijd de winterpeen in flinterdunne reepjes en de spitskool heel fijn.
  • Meng de Ras el Hanout kruidenmix met 2 eetlepels olijfolie en marineer de tempeh reepjes 15 minuten. Grill de pita broodjes in een grillpan of bereid in de oven.
  • Meng de gesneden spitskool en de winterpeen, de koriander, de peterselie en de tuinkers met twee eetlepels olijfolie en voeg het sap van 1 citroen toe. Meng het koolsalademengels door elkaar.
  • Verhit de frituurpan (of een hoge pan met dikke bodem) met Diamant frituurolie tot 175ºC Frituur de tempeh reepjes tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  • Snijd de pita’s open, verdeel het koolsalademengels in de pita broodjes, schep de tempeh erbij en serveer met de kerrie hummus.

Tip: Serveer de pita’s met kruidige aardappelpartjes.