- Meng de mascarpone met het vanille-extract.
- Meng de pannenkoekenmix met de melk, de suiker en het ei tot een glad beslag.
- Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
- Snijd het kroontje van de aardbeien en schep met behulp van een theelepeltje de kern eruit. Vul de kern met het mascarpone-mengsel. Haal de aardbeien vervolgens door het pannenkoekenbeslag en laat voorzichtig in de frituurpan glijden.
- Frituur de aardbeien in de hete olie in ongeveer 2 minuten gaar en goudbruin, laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Verdeel de gefrituurde aardbeien over een schaal en maak met behulp van een lepel rustieke strepen chocolade eroverheen.
Tip: Garneer met verse munt. Serveer de gefrituurde aardbeien direct zodat ze lekker knapperig blijven.