Frituurvet FRIET & SNACKS 1KG

Iemand nog een kroket of een frikandel? Dit is vertrouwde kwaliteit. Met Friet & Snacks Vast Frituurvet bak je de lekkerste snacks en goudgele krokante frietjes. Met wat fritessaus of een likje mosterd. Voor tijdens een feestje, of gewoon een doordeweekse dag waarop je zin hebt in een makkelijke maaltijd. Kun jij lekker ontspannen genieten met familie of vrienden.

Gebruik
Voor: diepgevroren friet & snacks
Bereiden in: friteuse (met vast verwarmingselement)
Wat doet het: bakt goudgeel en krokant.
Verversen: na 8-10 keer
LET OP:

Vast frituurvet is niet geschikt voor friteuses met een los verwarmingselement of een koele zone (bij friteuses met een koele zone hangt het verwarmingselement zo’n 2 centimeter boven de bodem), gebruik in dat geval vloeibaar frituurvet of olie.

Als u toch vast vet wenst te gebruiken in een frituurpan met los verwarmingselement of koele zone, snij het vet dan in kleine stukken, smelt het in een afzonderlijke pan en giet het gesmolten vet vervolgens in de frituurpan. Giet na het frituren het gebruikte vet terug in de pan zodat het weer kan stollen. Wanneer u het vet opnieuw wilt gebruiken kan deze weer gesmolten worden in de pan.

In situaties waarbij het vet al is afgekoeld én is gaan stollen in de frituurpan met los verwarmingselement of koel zone, wordt het aangeraden om de frituurpan niet direct op 175 °C te zetten maar het geleidelijk op te warmen.

Help je mee recyclen?

Wist je dat uit gebruikt frituurolie grondstoffen kunnen worden teruggewonnen waarmee o.a. biobrandstof wordt gemaakt? Zo help je het gebruik van fossiele brandstof terug te dringen.

Na gebruik de olie terug schenken in de Diamant can of een andere (plastic) fles en lever het in bij een inzamelpunt. De inzamelpunten vind je op frituurvetrecyclehet.