De lekkerste oliebol
bak je thuis

Er zijn veel verschillende soorten oliën en elk heeft voor- en nadelen. Door verschillende type oliën en vetten met elkaar te mengen, heeft Diamant oliën ontwikkeld die de beste bak-eigenschappen bij elkaar brengen. De Natuurlijk Diamant frituurolie bevat onder andere een zeer stabiele hoogwaardige zonnebloem-olie en is rijk aan onverzadigde vetten.

Heb je de smaak te pakken? Hieronder delen we enkele recepten waar je buren steil van achterover zullen slaan als je ze laat proeven op oudjaarsnacht. Wat dacht je van de Pina Colada-bol?

Gelukkig Nieuwjaar!

Zo’n vierhonderd jaar geleden werden er al aan het eind van het jaar zogenaamde ‘oliekoecken’ gebakken. In beeld duiken ze als eerste op in 1652 op een schilderij van Albert Cuyp. Ze werden toen gebakken in raapzaadolie en hadden meer weg van een platte koek dan van de lekkere lichte bollen die wij nu kennen. Tegenwoordig weten we veel meer over de eigenschappen van verschillende bak-oliën en hebben we de smaak van de oliebol geperfectioneerd. Elk jaar wordt er zelfs een prijs toegekend aan de ‘lekkerste oliebol’ van Nederland. Diamant helpt jou om de lekkerste oliebol gewoon thuis te kunnen bakken!

“Oliebolletje buurman?”

Diamant oliebol recepten!

Basisrecept Oliebol
Basisrecept Oliebol
Pumpkin spice oliebollen met witte chocoladesaus
Pumpkin spice oliebollen met witte chocoladesaus
Hartige oliebollen met spek, kaas en uien
Hartige oliebollen met spek, kaas en uien

Lekker voor jou, beter voor de aarde. Zo gebruik je Diamant Natuurlijk:

Klaar met frituren?

Begin het jaar goed en lever je gebruikte frituurolie in voor recycling. Kijk hier voor meer informatie (https://www.frituurvetrecyclehet.nl/)