Categorie Borrelhapjes

Ingredienten

  • 12 stuks Rode jalapeño pepers
  • 200 gram Roomkaas
  • 10 gram Bieslook
  • 150 gram Geraspte oude kaas
  • 100 gram Bloem
  • 2 stuks Eieren
  • 100 gram Cornflakes
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Hak de bieslook fijn. Snijd de bovenkant van de pepers af en verwijder de zaadlijsten. Maal met een keukenmachine de cornflakes fijn.
  • Meng de roomkaas met de bieslook en de oude kaas. Breng op smaak met wat zout en peper. Vul de peper met de roomkaas.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Plaats 3 kommen op het aanrecht. Doe de bloem in een kom, kluts de eieren los in de tweede kom en doe de fijngemalen cornflakes in de derde kom.
  • Haal de pepers één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de cornflakes.
  • Frituur de gevulde pepers in de hete olie in ongeveer 4 minuten knapperig en goudbruin. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Serveer de gevulde pepers op een mooie schaal en garneer met bieslook.

Tip: Lekker met fris yoghurtsausje!

Let op: De pepers zijn erg pittig! Voor een iets minder pittige optie gebruik chilipepers, voor een milde optie gebruik kleine sweet peppers.