gefrituurde boulette

Gefrituurde Boulette

Doe alle ingredienten in een grote mengkom in deze volgorde; het gehakt, 1 ei, peper, nootmuskaat, de fijn gesneden peterselie, de fijngesnipperde sjalotjes, en de mosterd. Meng het geheel goed met je handen. Rol van het mengsel balletjes (formaat naar eigen wens). Zet de balletjes een half uurtje in de ijskast. Verhit ondertussen de frituur […]

Recepten

Gefrituurde appelschijven

appel_web
  • 20 min, Wachten 4 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 2 eieren
- Klein kommetje bloem
- 3 eetlepels witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Zure appels
- Sap van 1 citroen
- Poedersuiker

Bereiden

 

Begin met het splitsen van de eieren en klop de dooiers los in een kom met een garde. Meng de bloem samen met de losgeklopte dooiers, witte wijn, olijfolie en klop het tot een glad beslag. Schil de appel en haal het klokhuis eruit.

Snijd de appels in ringen en besprenkel ze met een beetje citroensap. Als je het beslag even laat rusten kun je het daarna stijf kloppen tot een schuimige massa. Haal nu de appelschijven een aantal keer door het beslag. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C. Laat de appelschijven enkele minuten in de frituurpan en haal ze eruit zodra ze goudbruin zijn. Leg de appelschijven op wat keukenpapier, zodat de rest van de Diamant geabsorbeerd wordt.

 

Heerlijk als toetje met een bolletje ijs en poedersuiker!

appels_ingredienten appels_recept