Categorie Borrelhapjes

Ingredienten

  • 3 stuks Zoete aardappel
  • 3 stuks Winterpeen
  • 0.5 theelepel Kurkuma
  • 2 theelepels Paprikapoeder
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 2 eetlepels Maizena
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Was de zoete aardappel en snijd in dunne plakken. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Dep beide goed droog.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (6 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Meng de maizena met de kurkuma, de paprikapoeder, de chilipoeder en de knoflookpoeder.
  • Meng de wortel en de zoete aardappel met het maizena-kruidenmengsel zodat alles goed bedekt is.
  • Frituur de groente chips in de hete olie in ongeveer 8 minuten knapperig en goudbruin. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Serveer de groentechips op een grote schaal.

Tip: Lekker met zelfgemaakte guacamole.