Categorie Borrelhapjes

Ingredienten

  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks
  • 500 gram Aardbeien
  • 250 gram Mascarpone
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 240 gram Pannenkoekenmix
  • 240 ml Melk
  • 1 stuk Ei
  • 2 eetlepels Suiker
  • 200 gram Melk chocolade

Bereidingswijze

  • Meng de mascarpone met het vanille-extract.
  • Meng de pannenkoekenmix met de melk, de suiker en het ei tot een glad beslag.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Snijd het kroontje van de aardbeien en schep met behulp van een theelepeltje de kern eruit. Vul de kern met het mascarpone-mengsel. Haal de aardbeien vervolgens door het pannenkoekenbeslag en laat voorzichtig in de frituurpan glijden.
  • Frituur de aardbeien in de hete olie in ongeveer 2 minuten gaar en goudbruin, laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Verdeel de gefrituurde aardbeien over een schaal en maak met behulp van een lepel rustieke strepen chocolade eroverheen.

Tip: Garneer met verse munt. Serveer de gefrituurde aardbeien direct zodat ze lekker knapperig blijven.