Categorie Borrelhapjes

Ingredienten

  • 500 gram Tempeh
  • 4 theelepels Uienpoeder
  • 1 theelepels Chilipoeder
  • 4 theelepels Knoflookpoeder
  • 1 theelepels Gerookte paprikapoeder
  • 2 stuk Limoen
  • 2 stengels Bosui
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Snijd de tempeh in gelijke blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
  • Meng de kruiden in een kommetje en voeg er 5 eetlepels olijfolie aan toe en meng opnieuw. Voeg de tempeh blokjes toe en laat 30 minuten marineren.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (6 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Laat de tempeh voorzichtig in de hete olie glijden.
  • Frituur de blokjes in de hete olie in ongeveer 4 minuten gaar en goudbruin. Laat ze vervolgens uitlekken en afkoelen op een keukenpapiertje.
  • Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • Verdeel de tempeh over een schaal, garneer met de bosui en serveer met wat partjes limoen.

Tip: Lekker met guacamole dip!