Categorie Verse Friet & aardappelrecepten
Bereidingstijd 15 minuten
Ingredienten
- Diamant frituurolie
- Patataardappels
Voor het kruidenzout:
- 1 el milde gerookte-paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl zout
- Vetvrijpapier
- Satéprikkers
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en bewerk ze met een Twister snijder.
- Was ze goed en droog ze goed af.
- Rijg ze aan een satéprikker. Zorg ervoor dat er ruimte tussen iedere draai zit wanneer je de aardappel oprijgt. De aardappel bakt dan extra knapperig
- Verhit de frituurolie in een pan tot 140ºC
- Leg maximaal 2 Tornado’s in de frituurolie en bak ze 2 à 3 minuten. Laat ze uitlekken op vetvrijpapier.
- Laat ze afkoelen (ongeveer 30 minuten)
- Verhit de olie tot maximaal 175ºC. Bak de Tornado’s weer zo’n 2 à 3 minuten.
- Meng paprikapoeder met knoflookpoeder en zout om het kruidenzout te maken.
- Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met het kruidenzout.