aardbei

Aardige gefrituurde aardbei

Voeg aan de pannenkoekenmix melk toe en roer goed. Dompel de aardbeien in het beslag en verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Frituur de aardbeien een paar minuten  tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en rol alle gefrituurde aardbeien in de poedersuiker. Serveer de gefrituurde aardbeien met […]

Recepten

Gefrituurde Gamba’s in bierbeslag

Gefrituurde Gambas's in bierbeslag
Schermafbeelding 2013-04-19 om 10.49.19
  • 4 personen
  • 40 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 12 middelgrote rauwe gamba’s
- 60 gr bloem
- 1 theel bakpoeder
- Snuf zout
- Snuf cayennepeper
- 1 - 1 1/4 dl bier
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- Knoflook dipsaus

Bereiden

Dep de garnalen droog en verwijder eventueel de zwarte ader aan de rugkant. Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper. Roer er 1 eetl olie en zoveel bier door, dat een crèmig beslag wordt verkregen. Laat het 30 minuten op een warme plaats staan.

Voeg de geplette knoflook toe en bak tot de teen bruin wordt; verwijder hem met een schuimspaan. Wentel de garnalen door het beslag, schud het teveel aan beslag af en bak de garnalen in porties in de Diamant een paar minuten op 180 graden. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm. Lekker met citroen.

Tip: serveren met knoflook dipsaus, heerlijk!

Gmabas800x800_2