Categorie Borrelhapjes
Aantal 10 personen

Ingredienten

  • Diamant Frituurolie Friet & Snacks
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 100 g blauwe kaas, verkruimeld
  • 10 plakjes jong belegen kaas
  • 100 g Tallegio, in kleine blokjes gesneden
  • 2 eieren, los geklopt
  • 200 g paneermeel

Bereidingswijze

  • Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Snijd in vieren voor mini kaassouflés.
  • Meng alle kaas door elkaar in een bakje, zet apart. Klop het ei los en zet ook apart in een bakje.
  • Laat het frituurvet warm worden in een pan of friteuse op 175°C.
  • Leg een plakje bladerdeeg voor je, beleg de helft van het plakje met het kaasmengsel. Houd minstens een halve cm ruimte vrij aan de randen.
  • Besmeer de randen met een kwastje met het los geklopte ei. Klap dicht en druk aan met je vingers of met een vork.
  • Doe dit met alle plakjes bladerdeeg. Wentel vervolgens alle kaassoufflés door het ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Bak in ongeveer 3 minuten per kaassoufflé af, keer de kaassoufflés op de helft van de baktijd om. 8. Bak er niet teveel tegelijk, geef je soufflétjes de ruimte om lekker krokant te worden.