Categorie Borrelhapjes

Ingredienten

  • 1 stuk Courgette
  • 100 gram Bloem
  • 150 ml Bruiswater
  • 1 stuk Ei
  • 20 gram Dille
  • 1 stuk Citroen
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Hak de dille fijn en snijd de courgette in plakken. Pers het sap uit de citroen.
  • Meng de bloem met de bruiswater, het citroensap en het ei tot een beslag. Spatel vervolgens de dille erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (6 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Haal de courgetteplakken door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
  • Frituur de courgettebeignets in de hete olie in ongeveer 4 minuten gaar en goudbruin. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Verdeel de courgettebeignets over een schaal, garneer met dille en serveer met wat partjes citroen.

Tip: Lekker met een citroen-yoghurt sausje.