Tips: Ontdek de creatieve kant van frituren

Iedereen kent de klassiekers uit de frituur: kroketten, bitterballen, frikandellen en friet. Lekker en vertrouwd, maar je kunt zoveel meer bereiden in de frituurpan! Laat je niet beperken door de standaardsnacks, maar gebruik soms ook je creativiteit om je eigen unieke gerecht of snack te maken. Met Diamant frituurvet of frituurolie wordt dat niet alleen lekker, maar ook verrassend leuk. Kun je wat hulp gebruiken? Met deze tips en ideeën kun je zelf aan de slag!

1. Denk buiten de standaardsmaken
De frituurpan is een keukenhulp die veel meer kan dan alleen diepvriesproducten goudbruin bakken. Door spullen te paneren, is er een hoop mogelijk. Heb je wel eens gedacht aan het frituren van groenten? Courgette, bloemkool of zelfs avocado krijgen een heerlijk krokant jasje in de frituur. Ook fruit, zoals banaan of appel, leent zich uitstekend voor een zoete frituursnack.

2. Speel met beslag en paneerlagen
Een simpele truc om een eigen snack te creëren is door spelen met de buitenkant. Wissel eens af tussen tempurabeslag, panko of een gekruid broodkruimelmengsel. Zo krijgt je snack niet alleen een ander mondgevoel, maar ook een heel eigen smaak. Zo werkte Manon (Hoevetterdebetter) in aflevering 1 van De Frituurspecialist met maïsbeslag om een frikandel een nieuwe smaak mee te geven. Tip: voeg wat kruiden of geraspte kaas toe aan je paneerlaag voor een extra smaakboost.

Laat je inspireren!
In de eerste aflevering van De Frituurspecialist nemen creators Hoevetterdebetter en Superdushichef het tegen elkaar op in de strijd om de beste nieuwe snack. Ze laten zien dat de frituurpan echt een speeltuin kan zijn voor de hobbykok en lekkere snacker. Een aanrader om te bekijken als je inspiratie zoekt! Bekijk de aflevering en recepten hier: https://diamant.nl/defrituurspecialist-aflevering1/

 

3. Vul naar hartelust
Zelf snacks maken betekent dat je ook een snack met een twist kunt maken, bijvoorbeeld door de vulling helemaal naar jouw smaak of dieetwensen aan te passen. Denk aan een kroket gevuld met pulled pork, een bitterbal met oude kaas of een kaassoufflé met geitenkaas en honing. Jurino (Superdushichef), koos in aflevering 1 van De Frituurspecialist voor een Arancini gevuld met Bakkeljauw. Een mooi bewijs dat je met de juiste vulling jouw frituurhapje uniek kunt maken.

4. Verander restjes in verrassende snacks
Heb je restjes puree, pasta of groenten? Gooi ze niet weg, maar tover ze om in een verrassende eigen snack. Denk aan een gefrituurde pastabal of een aardappelkoekje met een knapperig laagje. Zo verspil je minder en ontdek je misschien wel je nieuwe signature snack.

5. Experimenteer stap voor stap
Begin klein. Maak bijvoorbeeld eerst eens een nieuwe variant op een bekende snack. Als dat goed lukt, kun je steeds verder experimenteren met originele combinaties en onverwachte ingrediënten. Het leuke is: je hebt al snel resultaat, want frituren is snel en makkelijk. Inspiratie voor je experimenten opdoen? Kijk dan vooral op onze receptenpagina. Daar vind je een schat aan inspiratie: van hartige tot zoete frituursnacks, allemaal eenvoudig thuis te bereiden in frituurvet of -olie.

 

 

Diamant: de juiste keuze voor jouw snack
Als je een eigen creatie maakt, wil je natuurlijk dat de zelf gekozen smaken goed uit de verf komen. Elk type frituurvet en -olie van Diamant heeft een neutrale smaak, waarmee jouw snack de show kan stelen. En mooie bijkomstigheid: onze frituurproducten gaan langer mee dan andere frituurvetten, waardoor je langer kunt experimenteren zonder je vet te hoeven vervangen. Kies bijvoorbeeld voor onze klassieke variant!