Was de zoete aardappel en snijd in dunne plakken. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Dep beide goed droog. Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (6 cm) in een pan met…
Nieuwe recepten
Doe 8 eieren in een pan water en breng aan de kook. Kook precies 4 minuten en leg de eieren daarna direct in ijswater. Pel de eieren voorzichtig en laat ze drogen en koelen in…
Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (3 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C. Snijd de zalm in dunne plakken. Meng de wasabi met de mayonaise. Kluts…
Schil en snijd de rode biet in reepjes. Schil en snijd de knolselderij in reepjes en snijd de courgette in reepjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Schenk een laagje…
Smelt de boter in een pan en zeef 30 gram bloem erboven. Verwarm op laag vuur een paar minuten maar zorg dat de roux niet verkleurt. Voeg de melk toe en breng langzaam aan de…
Meng in een kom de helft van de melk met de gist en de suiker. Laat 10 minuten staan. Doe de eidooiers samen met de bloem, het zout, de rest van de melk, het gistmengsel…
Verse Friet & aardappelrecepten
Schil en snijd de rode biet in reepjes. Schil en snijd de knolselderij in reepjes en snijd de courgette in reepjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Schenk een laagje…
Snijd de appels, verwijder het klokhuis en snijd in reepjes. Meng de karnemelk met de helft van de suiker en leg de appels in dit mengsel. Maak de gezouten karamelsaus door het water samen met…
Spoel de aardappels schoon. Snijd de aardappels in grote grove stukken in de lengte. Hierna kun je ervoor kiezen om dunne of dikke frietjes te snijden. Spoel de frietjes nogmaals af en droog met een…
Doe aardappelen in een pan met licht gezouten water en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet aardappelen af . Voeg melk en mosterd toe en stamp aardappelen tot een smeuïge puree. Meng kaas,…
Verwarm de frituurolie in een pan met dikke bodem of friteuse op 175 graden. Was en schil de aardappelen. Snijd ze in plakken van 1,5 cm dik. En vervolgens in repen. Meng de maïzena met…
Spoel de aardappels schoon. Snijd de aardappels in grote grove stukken in de lengte. Hierna kun je ervoor kiezen om dunne of dikke frietjes te snijden. Spoel de frietjes nogmaals af en laat ze drogen op…
Schil de aardappelen. Snij ze daarna in staafjes van ongeveer 1 bij 1 cm dik en spoel deze af in water. Even laten uitlekken en dep ze droog met een (schone) keukendoek. Verhit Diamant om in…
Schil de aardappels en bewerk ze met een Twister snijder. Was ze goed en droog ze goed af. Rijg ze aan een satéprikker. Zorg ervoor dat er ruimte tussen iedere draai zit wanneer je de…
Borrelhapjes
Hak de dille fijn. Verdeel het filodeeg in 3 stroken. Verdeel de geraspte kaas en de dille over het filodeeg. Leg de augurken erop. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op zodat er een…
Breng de kippenbouillon in een steelpannetje aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat 12 minuten zachtjes meekoken. Trek vervolgens met een vork de kipfilet uit elkaar. Verwarm een steelpannetje en smelt hierin de…
Breng een pan met water aan de kook en kook de pompoenstukjes 10 minuten. Giet af, laat iets afkoelen en prak met een vork fijn. Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm)…
Meng de bloem met het bruiswater, 2 theelepels sesamolie en de sesamzaadjes tot een samenhangend beslag. Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit…
Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes en ris de tijm van het takje. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen 8 minuten. Voeg de tijm toe en breng het geheel op…
Mix de geitenkaas, tijm en een snufje zout in een grote kom. Draai kleine balletjes van de geitenkaas en plaats ze op een bord met bakpapier. Plaats het bord ongeveer 30 minuten in de vriezer.…
Pel en pers de knoflook. Hak de koriander en munt fijn. Verkruimel de feta. Pureer de bieten, de knoflook, de koriander, de munt, citroenrasp- en sap (halve citroen) en het komijn tot een egale massa.…
Snijd de tempeh in gelijke blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Meng de kruiden in een kommetje en voeg er 5 eetlepels olijfolie aan toe en meng opnieuw. Voeg de tempeh blokjes toe en…
Hak de dille fijn en snijd de courgette in plakken. Pers het sap uit de citroen. Meng de bloem met de bruiswater, het citroensap en het ei tot een beslag. Spatel vervolgens de dille erdoorheen…
Hak de peterselie fijn. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit een koekenpan en bak in 10 minuten knapperig. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de pompoenstukjes 10 minuten. Giet…
Los het blokje visbouillon op in 300 ml kokend water. Hak de peterselie fijn. Verwarm een steelpannetje en smelt hierin de roomboter. Voeg de bloem toe en blijf goed roeren. Voeg beetje bij beetje de…
Hak de bieslook fijn. Snijd de bovenkant van de pepers af en verwijder de zaadlijsten. Maal met een keukenmachine de cornflakes fijn. Meng de roomkaas met de bieslook en de oude kaas. Breng op smaak…
Snijd ieder feta blok in 6 stukken. Meng de bloem met de gedroogde munt. Meng 2/3e van het sesamzaad door het broodkruim. Kluts het ei. Wentel de feta blokken door het bloemmengsel, vervolgens door het…
Was de zoete aardappel en snijd in dunne plakken. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Dep beide goed droog. Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (6 cm) in een pan met…
Smelt de boter in een pan en zeef 30 gram bloem erboven. Verwarm op laag vuur een paar minuten maar zorg dat de roux niet verkleurt. Voeg de melk toe en breng langzaam aan de…
Doe de mozzarella bolletjes een uur in vriezer. Maal ondertussen de panko fijn in de keukenmachine. Pluk de blaadjes van de basilicum en meng met de panko in de keukenmachine. Voeg als laatste het bruiswater…
Meng de mascarpone met het vanille-extract. Meng de pannenkoekenmix met de melk, de suiker en het ei tot een glad beslag. Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met…
Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C. Hak de bieslook fijn. Snijd de chipolata worstjes doormidden en het bladerdeeg over…
Pel en pers de knoflook. Rasp de verse gember. Meng de sojasaus, de rijstazijn, de knoflook en de verse gember door elkaar. Snijd de kippendij in stukken en meng met de saus. Laat dit marineren…
Maal in een keukenmachine de pindakaas met de rijstazijn, de sojasaus, het limoenblad, de honing en de sriracha tot een gladde pindasaus. Voeg water toe voor de gewenste dikte. Pel en snijd de sjalotten in…
Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes. Bak ze met de ui en knoflook in roomboter goudbruin. Breng op smaak met peper en zout, roer de truffelpasta erdoorheen en zet apart. Smelt de 60 gram roomboter…
Maak de groentebouillon en laat het afkoelen. Snijd de bloemkool in mooie kleine roosjes ongeveer 0,5 centimeter. Snipper de ui fijn. Hak de peterselie grof. Rasp de Goudse kaas. Smelt boter in de steelpan. Fruit…
Mix de helft van de bloem met de blokjes boter tot een fijn kruimelige substantie. Voeg de rest van de bloem, de suiker, baksoda, kardamom en het bakpoeder toe en kneed alles goed door. Maak…
Verhit de olie in een friteuse of pan met dikke bodem tot 175⁰C . Strooi bloem op een bord en meng er peper en zout doorheen. Doe de eieren in een kom en panko in…
Doe eidooiers, eieren, suiker, citroenrasp, zure room, gesmolten boter, whisky, zout, vanille-extract en azijn in de kom van de mixer. Klop 3 minuten. Vervang de kloppers door deeghaken. Voeg 100 gram bloem toe en kneed…
Meng paprikapoeder met knoflookpoeder en zout. Was zoete aardappels en snijd ze met de mandoline in ovale schijven van circa 1 mm dikte. Verhit in de (frituur)pan of wok een flinke laag olie tot 150…
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Snijd in vieren voor mini kaassouflés. Meng alle kaas door elkaar in een bakje, zet apart. Klop het ei los en zet ook apart in een bakje. Laat het frituurvet warm…
Verwarm de frituurolie op in een braadpan of frituurpan. Bereid de frikandellen zoals op de verpakking vermeld staat. Verdeel 4 blaadjes sla over 4 borden. Leg hier de frikandellen op en ‘dek toe’ met nog…
Was de kippenvleugeltjes onder de kraan, dep droog. Doe ze in een grote kom. Meng het bakmeel met de knoflookpoeder, mosterdpoeder, paprikapoeder en zout in een andere kom. Verhit de frituurolie in een pan met…
Verwarm de Diamant frituurolie voor op 175 graden. Doe de bloem in een kom met de peper en zout. Haal eerst de stukjes kip door het bloem mengsel, haal ze vervolgens door het losgeklopte ei…
Week de glasnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel het af met koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de glasnoedels (rijstvermicelli) in kleine stukjes van 2 cm. Maal de kipdijfilet fijn in een keukenmachine of…
Smelt de boter in een pan en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem 5 minuten op laag vuur mee en zorg ervoor dat hij niet bruin kleurt. Schenk vervolgens de visbouillon en…
Ontdooi de loempia vellen en hak de shiitake paddenstoelen in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt met de stukjes shiitake 2 minuten op hoog vuur, totdat het gehakt…
Dep de kipfilet droog met een stukje keukenrol en snijd hem vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter groot. Doe de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en een hoeveelheid peper en zout naar wens bij de bloem…
Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en fruit ui en knoflook. Voeg de kleine blokjes aardappel toe en bak op hoog vuur, voeg het halve pepertje (zonder pitjes) en masala toe en…
Dep de garnalen droog en verwijder eventueel de zwarte ader aan de rugkant. Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper. Roer er 1 eetl olie en zoveel bier door, dat een crèmig beslag…
Gebruik steeds twee vellen filodeeg voor één kaasstengel. Leg deze twee vellen precies op elkaar zodat je 8 dikkere vellen krijgt. Bestrooi het uiteinde van het deeg met een dunne streep rozemarijn. Leg naast de…
Kook de aardappelen gaar en bereid met boter en melk een stevige puree. Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte peterselie en wat zout door de puree. Roer het eiwit met 1 eetlepel…
Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux. Voeg langzaam de bouillon er bij en laat het flink koken. Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit…
Hartige gerechten
Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (4 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C. Pel en snijd rode ui in halve ringen. Snijd de appel in blokjes.…
Dep de zoete aardappelfrietjes droog en wentel door de maizena. Snijd de kippendijfilet in kleine blokjes, de tomaat in plakjes en de komkommer in reepjes. Meng de kippendijfiletblokjes met de shoarmakruiden, een scheutje olijfolie en…
Snijd de aubergines in ronde plakken. Snijd vervolgens de halloumi in plakken van 1 cm dikte. Pluk de blaadjes munt. Beleg een plak aubergine met twee blaadjes munt, een plak halloumi, vervolgens weer twee blaadjes…
Bekleed een 2,5 cm diepe bakplaat van ongeveer 20 bij 20 cm met bakpapier. Zorg ervoor dat de bakpapier tot over de randen valt. Giet de groentebouillon in een middelgrote pan en breng aan de…
Snijd de lente ui in schuine ringen en hak de koriander fijn. Kluts het ei en meng met de melk en een snufje zout. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag.…
Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (4 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de…
Snijd de kabeljauwfilet in reepjes. Pel en snipper de sjalot. Snijd de augurk in kleine blokjes en hak de dragon fijn. Rasp de schil van de citroen. Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks…
Doe het water in een pan met 1 tl zou en breng aan de kook. Voeg de kikkererwtenmeel en de komijn toe. Klop krachtig met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Blijf rustig roeren…
Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (5 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C. Hak de peterselie fijn. Dep de mosselen goed droog. Rasp de schil van…
Snijd de bloemkool in roosjes. Meng de karnemelk met de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Meng de bloemkoolroosjes met het karnemelk-mengsel zodat alles is bedekt. Laat 15 minuten marineren. Schenk een…
Trek een bouillon in 1 liter water van de buikspek, nootmuskaat, kruidnagel en laurierblad. Kook voor 15 minuten en giet af, bewaar de bouillon. Haal de laurierbladeren eruit en scheur de buikspek in stukken. Voeg…
Was de zoete aardappel en snijd in reepjes. Schil de wortel en snijd in plakken. Snijd de pompoen in blokjes en de paprika in repen. Dep alles goed droog. Breng een pan met water aan…
Doe 8 eieren in een pan water en breng aan de kook. Kook precies 4 minuten en leg de eieren daarna direct in ijswater. Pel de eieren voorzichtig en laat ze drogen en koelen in…
Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (3 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C. Snijd de zalm in dunne plakken. Meng de wasabi met de mayonaise. Kluts…
Laat de wontonvellen ontdooien. Hak de rode peper, de lente ui en de koriander fijn. Maal de garnalen samen met de sojasaus en de sesamolie tot een grof gehakt en roer vervolgens de peper, 2/3e…
Rol de pizzadeeg uit tot een plak en druk of snijd er cirkels uit met een diameter van 8 cm. Haal zoveel mogelijk cirkels uit de plak. Beleg de helft van de cirkels met een…
Bak de pita’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de kikkererwten uitlekken, bewaar wat van het vloeistof. Snijd de knoflook, ui, peterselie en de koriander in grove stukken. Meng samen met de kikkererwten…
Snijd bleekselderij in kleine blokjes en de appel in dunne reepjes. Rasp de Gruyère, snijd de bieslook fijn, verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snijd in kleine blokjes. Spoel de zuurkool met koud water…
Kook sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen rijstazijn met rietsuiker en snuf zout in een steelpan tot suiker en zout zijn opgelost. Meng azijnmengsel door de nog hete rijst. Spreid de rijst…
Meng zeezoutvlokken met helft van citroenrasp en zet apart. Roer geitenkaas los met resterende citroenrasp, peper en zout Verhit olie in de friteuse tot 175⁰C Vouw intussen courgettebloemen een voor een voorzichtig open en verwijder…
Verwarmd de frituurolie voor op 175°C in een braadpan of frituurpan. Meng de bloem met het ei, het koude bruisende water, peper en zout met een garde in een mengkom. Haal een voor een de…
Pel en snipper de knoflook, snijd de bosui in ringen en pers het sap uit de limoen. Hak de selderij en de chilipeper fijn. Kluts het ei en meng de maïs met het zelfrijzend bakmeel.…
Snijd de tempeh in smalle reepjes. Hak de koriander en de peterselie en snijd de winterpeen in flinterdunne reepjes en de spitskool heel fijn. Meng de Ras el Hanout kruidenmix met 2 eetlepels olijfolie en…
Snijd de zalmfilet in blokjes van 1 cm en marineer met de sojasaus. Meng de mayonaise met de wasabipasta. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eiwit los en meng met de bloem, 80…
Verwarm de frituurpan tot 180 graden. Dep de kipdrumsticks droog met een vel keukenpapier. Kluts het ei met de melk. Hak de basilicum fijn en rasp de schil van de citroen. Meng een snuf zeezout,…
Snijd de kipfilet, de tomaten en de avocado in plakken. Snijd de uien in ringen en klop het ei los. Rooster de sneetjes brood en bak de bacon krokant in een hete koekenpan. Meng de…
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd in gelijke parten. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in stukken. Snijd de rode kool zeer fijn. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en…
Bestrooi de pangasius filet met wat peper en zout. Splits twee eieren in een kommetje en klop de eieren los. Zet vervolgens een bordje klaar met bloem en een met paneermeel. Wentel de pangasius filet…
Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Kook de bloemkool in 10 min., de sperziebonen in 8 minuten en de broccoli in 4 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water. Laat…
Zoete gerechten
Meng de helft van de melk met de gist en de suiker. Laat het geheel een paar minuten staan. Meng de eierdooier met de bloem, de melk, het gistmengsel, de boter en een snufje zout.…
Leg ter voorbereiding 4 grote bollen pistache ijs in de vriezer (ten minste 1 uur). Hak de kletskoppen in een hakmolentje (niet te glad) en meng met de panko. Splits het ei. Meng het eiwit…
Ontdooi de kersen en verwarm in een steelpannetje samen met de suiker op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Voeg wanneer de suiker is opgelost, de citroensap, de amaretto en het amandel-aroma toe. Laat op laag…
Meng de bloem met de speculaaskruiden, de poedersuiker, de eidooiers en ijskoud bruisend water tot een beslag. Breng op smaak met wat zout. Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een…
Snijd de appels in dunne plakjes. Bak de appels in een beetje boter op middelhoog vuur. Voeg de basterdsuiker en 0,5 tl kaneel toe en laat de appels in ongeveer 10 minuten karamelliseren. Voeg vervolgens…
Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (4 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C. Snijd met behulp van het sjabloon zoveel mogelijk vleermuisjes uit de tortilla wraps.…
Meng de pannenkoekenmix met de melk, een eetlepel suiker, het vanille-extract en het ei tot een glad beslag. (het is een dik beslag) Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (6 cm) in een…
Meng in een kom de helft van de melk met de gist en de suiker. Laat 10 minuten staan. Doe de eidooiers samen met de bloem, het zout, de rest van de melk, het gistmengsel…
Meng in een kom 100ml melk met de gist en de suiker. Laat 10 minuten staan. Klop in een kom de bloem met een snuf zout, het gistmengsel, de kaneel, de resterende melk en het…
Haal het bladerdeeg uit de verpakking. Verdeel over het aanrecht en laat even ontdooien. Druk of snijd cirkels met een diameter van 6 cm uit het plak deeg. Bestrijk de helft van de cirkels met…
Verdeel de Nutella in een ijsblokjeshouder en plaats tenminste 3 uur in de vriezer. Wentel de Nutella blokjes door de bloem. Kluts het ei, wentel de bolletjes erdoor en vervolgens door de panko. Herhaal deze…
Begin met het splitsen van de eieren en klop de dooiers los in een kom met een garde. Meng de bloem samen met de losgeklopte dooiers, witte wijn, olijfolie en klop het tot een glad…
Meng gist, water, melk en één eetlepel van de suiker in een kom. Zet deze 10 minuutjes apart. Als de gist actief wordt gaat het een beetje schuimen. Meng het gistmengsel met de boter, bloem,…
Breng voor de gembersiroop water met suiker, wijnsteenpoeder, gember, citroensap en kaneelstokje aan de kook. Draai het vuur lager en kook 10 minuten onder af en toe roeren. Laat afkoelen en verwijder kaneelstokje. Zet in…
Verwarm de frituurolie in een braadpan of frituurpan op 175°C. Meng het ei met de melk in een bakje. Doe de bloem, kokosnootrasp, suiker, bakpoeder en zout in een mengkom. Meng goed. Voeg dan het…
Verwarm in een steelpan het water met daarin de suiker, boter en een snufje zout. Roer regelmatig door. Als de boter gesmolten is doe je de bloem erbij en roer dit door. Roer net zo…
Maak de ananas schoon en snijd de helft in ringen. Snijd het middelste harde gedeelte van de ringen eruit met een ronde steker of een mes en leg de ringen in de rum. Snijd de…
Smelt de boter. Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een kleine kom. Hak de pistachenoten fijn. Mix in een ander kom de melk, de karnemelk en de suiker en voeg vervolgens de gesmolten…
Schenk de Diamant in de frituurpan en verwarm deze op maximaal 175ºC. Snijd de cheesecake in kleine stukjes. Maak het pannenkoekenbeslag in een grote kom zoals aangegeven op het pak. Mix het pannenkoekenbeslag totdat alle…
Schenk de Diamant olie in de frituurpan en verwarm deze op 175 graden. Snijd de tortilla wraps in lange strips. Leg een bord klaar en stooi daar 2/3e deel suiker en 1/3e deel kaneelpoeder op.…
Schil de banaan en snijd de banaan in schijfjes. Maak het beslag door aan de pannenkoekenmix 1/2 kopje melk toe te voegen en roer goed. Besprenkel de schijfjes banaan met citroensap. Dompel de schijfjes een aantal…
Voeg aan de pannenkoekenmix melk toe en roer goed. Dompel de aardbeien in het beslag en verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Frituur de aardbeien een paar minuten tot…
Verhit in een steelpan 150 ml water met de suiker, de boter en een mespunt zout. Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem erbij. Roer net zo lang tot het deeg…
Oliebollen & Appelbeignets
De allerbeste bollen bak je natuurlijk zelf! Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef. Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed. Doe…
De beste appelbeignets bak je natuurlijk zelf! Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in dikke plakken. Strooi er suiker en kaneel over.…
Meng in een kom 100ml melk met de gist en de suiker. Laat 10 minuten staan. Klop in een kom de bloem met een snuf zout, het gistmengsel, de rest van de melk, het ei…
Meng in een kom 100ml melk met de gist en de suiker. Laat 10 minuten staan. Klop in een kom de bloem met een snuf zout, de gemalen gember, het kaneel, de gemalen nootmuskaat, de…
Meng de lauwwarme melk met de gist en het suiker en laat 10 minuten staan. Meng in een beslagkom de bloem en het zout. Maak in het midden een kuiltje. Breek het ei boven het…
Diversen
hollandse mayonaise (vega) bereidingstijd: 10 minuten Saus ca. 300 ml. 1 eidooier (zo vers mogelijk) 1 eetlepel (natuur)azijn 1 theelepel milde gladde mosterd 1 snuf zout (optioneel) 1 theelepel suiker (optioneel) 250 ml. Reddy zonnebloemolie…